Veel plantenoliën zijn uitstekende spijsoliën zoals bijv. Olijfolie, Arganolie en Sesamolie

24 mei 2008

Amandelolie

Amandelolie een nietdrogende, verzachtende olie die geschikt is voor ieder huidtype, maar vooral voor de droge en rijpere huid een weldaad is. Reguleert het vochtgehalte van de huid en vermindert huidirritaties.

Gebruik Amandelolie puur of in mengsels o.a. bij; eczeem, droge of geïrriteerde huid, dermatosen, zonnebrand, schaafwonden, jeuk, rimpels, schilferende (hoofd)huid, babyverzorging. Het is een heerlijke olie om mee te masseren en hij laat zich ook goed mengen met etherische oliën.

contra-indicatie: in heel hoge uitzondering kan de koudgeperste olie een allergische reactie veroorzaken, bij gedestilleerde olie is dit probleem niet bekend.Amandelolie is een smakelijke spijsolie voor salades en rauwkostgerechten.

toepassingen van Amandolie in de huidverzorging:
berg` op hoofdje van baby: verwarm de Amandelolie en breng deze overvloedig op de hoofdhuid aan, laat de olie enige uren (nacht) inwerken en spoel deze dan met lauwwarm water goed uit. Naar behoefte herhalen.
ruwe handen of voeten met kloven: meng Amandelolie met Calendulamaceraat en een paar druppels Palmarosa etherische olie. Breng dit mengsel een paar keer per dag spaarzaam aan OF gebruik dit mengsel in een dagelijks hand- of voetbad.
oudere huid: iedere avond na bad of douche een weinig olie in de huid van het gezicht, hals en decolleté masseren

>> inwendig als mild laxeermiddel en tegen kriebelhoest.
.

Geen opmerkingen:

deze olie is te koop bij de aromatherapie webwinkel