Veel plantenoliën zijn uitstekende spijsoliën zoals bijv. Olijfolie, Arganolie en Sesamolie

24 mei 2008

Sheabutter

Sheabutter wordt in de levensmiddelenindustrie veel gebruikt ter vervanging van Cacaoboter in chocolade. Hier heeft het als voordeel dat bij temperatuurverschillen tijdens de opslag er geen grijze sluier aan de oppervlakte van de chocoladeproducten ontstaat.

Gebruik Sheabutter puur of in mengsels o.a. bij; eczeem, droge, schilferende of geïrriteerde huid, littekens, zwangerschapsstriemen, kleine wondjes, reuma, pijnlijke spieren. De olie laat zich goed mengen met etherische oliën.

contra-indicatie: er zijn geen allergische reacties van Sheabutter bekend

Ongeraffineerde Sheabutter is een geelwitte massa die smelt boven 28°C. Het kan lang bewaard worden (min. 2 jaar) en vormt een ideale basis voor zelf maken van zalf, crème of balsem. U ontvangt bij de "boter" diverse recepten, hier een voorbeeld:
balsem voor een beschadigde huid: verwarm 25 ml. Sheabutter tot max. 30°C. voeg hier onder goed roeren 25 ml. Jojoba-olie en 10 druppels Palmarosa aan toe. Af laten koelen en u heeft een fijne balsem voor het behandelen van huidirritaties en kleine wondjes.
.

Geen opmerkingen:

deze olie is te koop bij de aromatherapie webwinkel