Veel plantenoliën zijn uitstekende spijsoliën zoals bijv. Olijfolie, Arganolie en Sesamolie

24 mei 2008

Teunisbloem olie

In de huidverzorging is Teunisbloemolie een waardevolle olie die goed te gebruiken is bij brekende nagels, haaruitval, eczeem en acne. Het gammalinoleenzuur geeft de olie een sterke regenererende en vitaliserende werking waardoor hij de huid een jong en strak aanzien geeft.
De olie behoort tot de drogende oliën en kan goed gemengd worden met Zonnebloem-, Soja- of Sesamolie. De olie is ook voor de kosmetische industrie van belang omdat deze helpt bij een droge en gevoelige huid en wordt dan ook in cremes, huidoliën en lotions toegepast.

Gebruik Teunisbloem olie puur of in mengsels o.a. bij; eczeem, psoriasis, rimpels, droge huidplekken. Hoewel het een drogende olie is leent de olie zich door het hoge vetgehalte desondanks voor het verzorgen van neurodermatitis en een (zeer) droge huid.

contra-indicatie: niet bekend

toepassingen van Teunisbloemolie in de huidverzorging:
droge huid: voeg aan 50 ml. Teunisbloemolie 10 druppels Palmarosa en 5 druppels Rozenhout etherische olie toe en verzorg de huid hiermee 2x per dag.
zeer droge huid en eczeem: meng 20 ml. Teunisbloemolie met 20 gr. Sheabutter en 20 ml. Soja olie, voeg hieraan 5 druppels Palmarosa, 5 druppels Lavandel, 2 druppels Petitgrain en 5 druppels Rozenhout etherische olie aan toe en breng dit 2x per dag spaarzaam aan.
.

Geen opmerkingen:

deze olie is te koop bij de aromatherapie webwinkel