Veel plantenoliën zijn uitstekende spijsoliën zoals bijv. Olijfolie, Arganolie en Sesamolie

24 mei 2008

Nigella- of Schwarzkümmelolie

Met ruim 100 bekende zeer werkzame en de gezondheid stimulerende stoffen is Nigella-olie werkzamer dan andere plantenoliën. Vooral het hoge gehalte aan linolzuur en de dubbelbindingen met andere werkstoffen maken het tot een heel bijzondere olie die goed wordt verdragen, ook door kinderen. Nigella-olie behoort tot de drogende oliën. Niet alleen in Egypte maar ook elders wordt de olie steeds meer gebruikt bij dieren

Gebruik Schwarzkümmel olie inwendig om het immuunsysteem te sterken, bij maag-en darmproblemen, reumatische klachten, slaapstoringen, klachten aan de ademwegen (ook slijmvorming), hyperactieve kinderen en uitwendig bij een droge of geïrriteerde huid, allergiën, ontstekingen, huidschimmels, atopisch eczeem, neurodermatitis. De olie laat zich bij uitwendig gebruik goed mengen met etherische oliën en andere basisoliën, bijv. met Sheabutter

contra-indicatie: bij inwendig gebruik kan de olie in het begin oprispingen veroorzaken, deze reactie verdwijnt echter na een paar dagen. Verder zijn er geen bijwerkingen bekend.

toepassing in de huidverzorging:
recept huidverzorging: meng 20 ml. Nigella-olie met 70 gram Sheabutter en 10 ml. Teunisbloemolie. Voeg hier naar behoefte een paar druppels Palmarosa of Rozenhoutolie aan toe en gebruik het mengsel voor de behandeling van huidproblemen.
recept badolie: voeg 10 ml. olie toe aan een warm bad en baad tot 20 minuten. Dit bad heeft een kalmerende werking bij allergische (eczeem) huiden.


.

1 opmerking:

Anoniem zei

gebruik van Schwarzkümmelolie bijPaarden

zadelwonden: breng afhankelijk van de wondgrootte 3x dagelijks een paar druppels Schwarzkümmelolie aan en masseer deze zachtjes in de huid. Deze behandeling kan ook toegepast worden op zwellingen.

hoefontsteking: wrijf de ontsteking meermaals per dag in met 20-30 druppels Schwarzkümmelolie

wonden: kunnen als ze niet al te groot zijn succesvol met Schwarzkümmelolie worden behandeld. Breng een paar druppels op de gewonde huid aan en wrijf deze voorzichtig in.
huiduitslag: door onbekende oorzaak kan bij paarden door dagelijkse toevoeging van 20 ml. Schwarzkümmelolie aan het voer verhinderd worden

Gerard

deze olie is te koop bij de aromatherapie webwinkel