Veel plantenoliën zijn uitstekende spijsoliën zoals bijv. Olijfolie, Arganolie en Sesamolie

24 mei 2008

Rozenbottelolie

Sporen van transretinolzuur, een zeer actieve vorm van vitamine A dragen bij aan een ongewoon goede genezing ook van ernstige huidproblemen. De positieve werking op het regeneratieproces in de huid is wetenschappelijk onderzocht, hierin wordt aangetoond dat zelfs oude, vervormde en donkere littekens door de Rozenbottelolie positief beïnvloed kunnen worden. De huidkleur van het litteken werd natuurlijker en de huid duidelijk gladder en elastischer.
Bij mensen met couperose, acne en psoriasis werden significante verbeteringen vastgesteld door het gebruik van Rozenbottelolie, zelfs verbrandingen genazen sneller dan normaal.

Deze uitstekende resultaten worden verklaard door een verbeterde collagensynthese en een sterkere doorbloeding van de haarvaatjes in de huid.

Rozenbottelolie behoort tot de drogende oliën, laat zich goed verdelen en wordt snel door de huid opgenomen. Het is een weldaad voor het haar en bijna ieder huidtype. Bij een vroegtijdig verouderde huid, bijv. door inwerking van de zon, kon vastgesteld worden dat rimpelvorming verminderde en dat zelfs ondiepe rimpels gadder werden. Pigmentvlekken werden lichter en de huid werkte in het geheel frisser.

Gebruik Rozenbottelolie puur of in mengsels o.a. bij; droge, schilferige huid, matte huid, couperose, littekens, pigmentvlekken, vette huid met acne, beschadigde huid, Puur voor de verzorging van een oudere huid. De olie laat zich goed mengen met etherische oliën en andere basisoliën
contra-indicatie: negatieve huidreacties zijn niet bekend. Helaas kan de olie niet lang bewaard worden en ontstaat bij veroudering een tranige geur.

toepassing van Rozenbottelolie in de huidverzorging:
recept: meng 40 ml. Rozenbottelolie met 10 ml. Jojoba-olie, voeg hieraan een paar druppels Rozenhoutolie toe en gebruik het mengsel voor de verzorging van littekens.
.

Geen opmerkingen:

deze olie is te koop bij de aromatherapie webwinkel