Veel plantenoliën zijn uitstekende spijsoliën zoals bijv. Olijfolie, Arganolie en Sesamolie

24 mei 2008

Palmpit olie

Op de huid hebben Palmolie en Palmpitolie een verzachtende en beschermende werking en zijn daarom een goede basis voor zepen en andere huidverzorgende producten. In (sub)tropische landen wordt het pure vet gebruikt als bescherming tegen de uitdrogende werking van de zon. De oliën behoren tot de nietdrogende oliën, trekken heel langzaam in de huid en beschermen daardoor uitstekend tegen uitdroging, een nadeel is dat de huid lang vet blijft.

Gebruik Palmolie of Palmpitolie puur of in mengsels voor de verzorging van; droge of ruwe huid, droog haar, eelt, kloven. De lichaamstemperatuur maakt deze oliën vloeibaar waardoor een koelende werking ontstaat, ze zijn daarom zeer geschikt als massage-olie. Beide oliën zijn een uitstekende basis voor etherische oliën en laten zich ook goed mengen met andere basisoliën.

contra-indicatie: door het hoge gehalte aan verzadigde vetzuren kan puur gebruik bij weinige mensen een lichte huidirritatie veroorzaken


toepassing in de huidverzorging:
recept voor handcrème bij droge handen; meng 50 ml Palmpitolie met 5 ml Tarwekiem olie, 5 druppels Kamille, 5 druppels Citroen en 5 druppels Lavendel. Meermaals per dag spaarzaam inwrijven.



.

Geen opmerkingen:

deze olie is te koop bij de aromatherapie webwinkel