Veel plantenoliën zijn uitstekende spijsoliën zoals bijv. Olijfolie, Arganolie en Sesamolie

24 mei 2008

Sesamolie

Sesamolie behoort tot de halfdrogende oliën en heeft doorbloeding bevorderende en ontgiftende eigenschappen. Vooral als de huid gevoelig is voor milieuproblemen is het goed om Sesamolie als verzorging te gebruiken. De olie heeft een natuurlijke zonbeschermingsfaktor 3-4 en wordt in India veel gebruikt bij Ayurvedische massagen.

Gebruik Sesamolie puur of in mengsels o.a. bij; slecht doorbloede huid, droge en rijpere huid, verzorging van de hoofdhuid en droog haar, normale huid met droge plekken

contra-indicatie: niet gebruiken bij neurodermatitis en huidontstekingen
Sesamolie is een waardig voedingssupplement en heel geschikt als sla-olie. Haar rijkdom aan lecithine maakt de olie waardevol voor zenuw- en hersencellen. Sesamolie is een fijne spijsolie die veel in de oosterse keuken wordt toegepast.

toepassingen in de huidverzorging:
recept voor zonnebrand-olie; 25 ml Sesam olie en 5 ml Cocos olie, naar behoefte aanbrengen
recept voor een Ayurvedische massage. Verhit de Sesamolie au-bain-marie tot ca. 100° C. om verontreinigingen zoals plantaardige eiwitten en enzymen te vernietigen. Een massage met deze olie stimuleert het ontgiftingsproces van het lichaam en harmoniseert de energiestromen. De olie wordt goed door de huid opgenomen, maakt deze zacht en soepel en laat geen olielaag achter.
.

Geen opmerkingen:

deze olie is te koop bij de aromatherapie webwinkel