Veel plantenoliën zijn uitstekende spijsoliën zoals bijv. Olijfolie, Arganolie en Sesamolie

24 mei 2008

Wortel- of Caroteenolie

Wortels worden klein gehakt en gemacereerd in Soja olie. De Wortelolie werkt kalmerend bij een jeukende huid en is daarom nuttig bij eczeem en psoriasis. Het maceraat is vooral goed voor een rijpere huid, omdat het het ouderdomsproces zou vertragen. Het is een tonicum voor de huid en ondersteunt het genezingsproces van huidaandoeningen en helpt daarbij littekenvorming te voorkomen. Is ontstekingsremmend en te gebruiken bij verbrandingen en andere ontstekingshaarden.
Wortel olie wordt voor het gebruik meestal nog gemengd met een andere basis olie in een verhouding van 10-25%. Voor een klein huidoppervlak kan het maceraat ook puur gebruikt worden.

Gebruik Wortelmaceraat puur of in mengsels o.a. bij; droge huid met rimpels, dunne huid, schilferige huid, eczeem, psoriasis, droge schilferende hoofdhuid. Beschermt de huid goed tegen UV straling en zet aan tot celvernieuwing, reguleert de keratinvorming.

contra-indicatie: spaarzaam gebruiken het kleurt de huid en kleding gemakkelijk geel. het maceraat en de etherische olie bevorderen de menstruatie en dienen daarom tijdens zwangerschap niet gebruikt te worden.

Inwendig gebruik van veel wortels en wortelsap kan toxisch zijn (hypervitaminose A). In dat geval kleuren de handpalmen en voetzolen oranje en wordt de huid schilferig.
.

Geen opmerkingen:

deze olie is te koop bij de aromatherapie webwinkel