Veel plantenoliën zijn uitstekende spijsoliën zoals bijv. Olijfolie, Arganolie en Sesamolie

24 mei 2008

Soja olie

Soja olie beschermt, verzorgt, regenereert en vertraagt het verouderen van de huid. Het is een fijne huidolie voor ieder huidtype en geschikt als bijmenging in bad-, baby- en massage olie. Het hoge gehalte aan lecithine zorgt voor een betere vochthuishouding in de huidcellen en vermindert rimpeltjes, bovendien maakt het de huid glad en soepel. Kan eveneens voor verzorging van de huid rond de ogen worden gebruikt. Als huidolie behoort Soja tot de drogende oliën en is effectief te gebruiken bij de behandeling van een vette huid, acne en huidontstekingen. Bijgemengd in huidverzorgende oliën of crèmes heeft het een ontgiftende werking op de huidcellen.

Gebruik Sojaolie in mengsels o.a. bij; vette en/of geïrriteerde huid, acne, huidontstekingen, rimpeltjes, dunne of ruwe huid.

contra-indicatie: bij uitwendig gebruik niet bekend.Bij inwendig gebruik heeft Sojaolie veel positiefs o.a. werkt het; cholesterol verlagend en beschermend voor de darmslijmhuiden, het is een lichte spijsolie, te adviseren aan nerveuze mensen en suikerzieken.
toepassingen van Soja-olie in de huidverzorging:
recept: meng 50 ml. Soja olie met 15 ml. Jojoba-olie en 35 ml. Amandelolie. Voeg hier naar keuze een paar druppels Geranium of Palmarosa aan toe en gebruik het mengsel voor de verzorging van een geïrriteerde huid.
recept: voor een fijne gezichtsolie die ook rond de ogen gebruikt kan worden; voeg aan 15 ml. Soja olie en 15 ml. Perzikpitolie, 2 druppels Tarwekiemolie, 2 druppels Pompelmoes, 1 druppel Neroli en 1 druppel Palmarosa toe.recept: meng 10 ml. Walnootolie met 10 ml. Distelzaadolie en 50 ml. Sojaolie. Voeg hier naar behoefte een paar druppels Pompelmoes of Citroen etherische olie aan toe en gebruik het mengsel voor de verzorging van een vette huid.
.

Geen opmerkingen:

deze olie is te koop bij de aromatherapie webwinkel