Veel plantenoliën zijn uitstekende spijsoliën zoals bijv. Olijfolie, Arganolie en Sesamolie

24 mei 2008

Olijfolie

In de aromatherapie wordt Olijfolie gebruikt voor de verzorging van een verharde, droge of schilferige huid en kan bij eczeem verzachtend werken. Het behoort tot de nietdrogende oliën. Omdat de olie zwaar en zeer vet is wordt hij meestal niet puur gebruikt maar gemengd met andere basisoliën. Soms wordt de olie ook gebruikt als basis voor de productie van maceraten.

Gebruik Olijfolie puur of in mengsels o.a. bij; zeer droge en/of verharde huid, eczeem, psoriasis, geïrriteerde huid en in massage-oliën bij gewrichtsproblemen.

contra-indicatie: puur op de huid aangebracht werkt de olie zeer plakkerig, huidirritaties zijn niet bekend.


toepassingen in de huidverzorging:
recept voor het behandelen van droge haarpunten; 25 ml Olijf olie, 5 ml Cocos olie en 10 druppels Ylang Ylang of Sandelhout. Hiermee de haarpunten dagelijks insmeren.
recept voor het behandelen van een droge huid: meng 30 ml. Olijfolie met 30 gtr. Sheabutter en voeg hieraan 0,5 ml. Rozenhout en 1 ml. Palmarosa etherische olie aan toe. Dagelijks spaarzaam aanbrengen.
recept voor het masseren bij gewrichtsproblemen: meng 15 ml. Olijfolie met 30 ml. Zonnebloemolie en voeg hieraan 15 druppels Virginia Ceder en 10 druppels Jeneverbes etherische olie aan toe. Minimaal 1x per dag of naar behoefte masseren.



.

Geen opmerkingen:

deze olie is te koop bij de aromatherapie webwinkel