Veel plantenoliën zijn uitstekende spijsoliën zoals bijv. Olijfolie, Arganolie en Sesamolie

24 mei 2008

Sint Janskruid maceraat

De bloemhoofdjes van het Sint Janskruid werden vroeger gebruikt voor de behandeling van wonden, ontstekingen en brandwonden. Maar het kruid staat vooral bekend om zijn werking op de geestelijke gesteldheid. Bij depressies, angsten, overbelaste zenuwen, slapeloosheid, beginnende dementie, premenstruele spanningen en overgangsperikelen werkt St. Janskruid herstellend, ontspannend en rustgevend. Het kan ook helpen bij bedplassen als gevolg van emotionele problemen. Behalve zijn werking op het zenuwstelsel, heeft St. Janskruid ook een stimulerende werking op het hormonale stelsel en de circulatie.

Het St. Janskruid maceraat, Oleum hyperici, is een uitstekende steun bij de genezing van wonden en ook aan te bevelen bij een onrustige, onzuivere huid.

Inwendig kan het kruid als kalmeringsmiddel gebruikt worden bijv. bij maagproblemen. Het werkt langzaam maar het geeft een duurzaam resultaat, bovendien zijn er minder schadelijke bijwerkingen als bij synthetische producten.

Op de huid kan het St. Janskruidmaceraat onverdund worden gebruikt, maar in de meeste gevallen is een 1 op 10 verdunning al zeer werkzaam. Het in de olie aanwezige hypericin verhoogt de lichtgevoeligheid van de huid, daarom na het gebruik niet in de zon, ook niet op de zonnebank. Het maceraat is een ideale basis voor massage olie bij jicht, spierproblemen en artritis.
.

Geen opmerkingen:

deze olie is te koop bij de aromatherapie webwinkel